Dr. Denim söker en Redovisningsekonom

 

ARBETSBESKRIVNING

I rollen som Redovisningsekonom på Dr. Denim kommer du utföra och säkerställa redovisningen för bolagen inom koncernen, som består av ett antal bolag inom Sverige, USA och Norge. Huvudsakliga arbetsuppgifter innebär:

  • Löpande uppgifter så som månatliga avstämningar, betalning av leverantörsfakturor samt bevakning och uppföljning av inkassoärenden
  • Extern rapportering till SCB, försäkringsbolag etc
  • Upprätta kvartals- och årsbokslut för bolagen inom koncernen samt koncernredovisning
  • Upprätta årsredovisningar enligt gällande regelverk och vara delaktig vid upprättandet av inkomstdeklarationer
  • Ansvarig kontakt vid årlig revision och bistå revisorer med material
  • Stödja och coacha ekonomiassistenter i deras arbete, samt säkerställa ekonomiassistenters arbete.
  • Utveckla processer och allmänt förbättringsarbete för hela ekonomifunktionen
  • Konsultationer och support kring ekonomiska och finansiella frågor till ledning och övriga avdelningar

 

KVALIFIKATIONER OCH EGENSKAPER 

Bolaget är i en tillväxtfas och därför krävs entreprenörsanda, struktur och effektivitet oavsett vilken ekonomirelaterad uppgift som du befattar dig med. Vi kommer att lägga stor vikt vid att du är noggrann, ansvarsfull och har en flexibel samt prestigelös inställning. Som person är du driven och initiativtagande och kan arbeta både självständigt och i team för att tillsammans leverera högsta kvalitet. Rollen som redovisningsekonom ställer även stora krav på problemlösningsförmåga, analytisk förmåga samt kunskaper inom gällande redovisningsregler.

Du har minst 3 års relevant arbetslivserfarenhet och en eftergymnasial ekonomiutbildning. Vi ser positivt på erfarenhet från revisionsbranschen. Du talar och skriver perfekt svenska och engelska och har mycket goda kunskaper i Excel. Erfarenhet av Garp eller liknande affärssystem är meriterande. 

Vi erbjuder ett utvecklande arbete i en internationell miljö med möjlighet att kunna påverka ekonomiska processer, genom din kunskap och ditt engagemang.

 

TJÄNSTEN

Geografiskt område: Göteborg

Tjänsten är en visstidsanställning på 12-18 månader med start omgående.

Deadline för ansökan: 7 september

Ansökan skickas till [email protected] med ämnesrad ”Ekonomitjänst”.

Urval sker löpande så ansök gärna så snart som möjligt. Vi kontaktar endast de som kallas till intervju.


Dr. Denim är ett denim-baserat livsstilsmärke från Göteborg med en global marknad. Med 12 år på marknaden är Dr. Denim ett väletablerat och stabilt varumärke.

Extend yourself with a fashionably functional wardrobe that never lets you down, that breaks borders and makes room for life. Every day is a denim day.